Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Nobelpristagare blev sjuka – då går gourmetmaten till hemlösa Foto: SVT

Nobelpristagare blev sjuka – då gick gourmetmaten till hemlösa

Uppdaterad
Publicerad

Tre nobelpristagare skulle besökt Göteborg på onsdagen för att hålla föreläsningar, mingla och dela ut pris på Chalmers. Men på grund av sjukdom och ett inställt flyg fick hela eventet ställas in och mat till 120 personer hamnade istället hos hemlösa.

– Det här har vi förberett några dagar så jag hoppas de uppskattar det på Räddningsmissionen, säger kocken Mattias Hermansson.

Den enes död är den andres bröd, brukar man säga. Riktigt så illa är det inte i det här fallet. Men när sjukdom drabbade två nobelpristagare, och en tredje blev fast i Stockholm på grund av ett inställt flyg, ställdes hela eventet in. Plötsligt fanns det gourmetmat till 120 personer över.

– Det är tråkigt att det inte blev något event men det är som det är, säger Mattias Hermansson, souschef.

Baguetter och sesamstrutar

Vietnamesiska baguetter, sallad i glas och sesamstrutar. Det är lite av den mat som arrangörerna Räddningsmissionen nu kommer dela ut till hemlösa och behövande i Göteborg.

Räddningsmission: ”Är fantastiskt”

Bakom det tänkta eventet stod Göteborgs universitet och Chalmers. Kocken Mattias Hermansson säger också att han är glad att maten nu kommer till hemlösa istället och inte går till spillo. Räddningsmissionen instämmer.

– Ja, det är ju det här vi jobbar med, att hjälpa människor med mat. Det är fantastiskt, säger Tomas Lätt, chaufför på Räddningsmissionen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.