Nordstan i Göteborg ändrar sina öppettider och håller stängt på natten. Foto: SVT

Nordstan stängs nattetid

Uppdaterad
Publicerad

Köpcentret Nordstan i centrala Göteborg kommer framöver att stänga vid midnatt. Det har Nordstans samhällighetsförening bestämt.

– Det har varit många frågor kring det här under hösten och vintern. Polisen har haft många synpunkter och nu är ett bra tillfälle att stänga tidigare, säger Ulrika Carlsson som är vd i Nordstans samhällighetsförening.

– Det finns egentligen bara en restaurang som har öppet längre och den kommer kunna ha fortsatt öppet.

Välkomnas av Alliansen

I dag har Nordstan öppet fram till klockan 02. De nya öppettiderna 05.30 till 00.00 börjar gälla den 20 juni. Det är ett beslut som välkomnas av Alliansen i Göteborg stad som tidigare har förespråkat att Nordstan ska stängas på nätterna.

– Jag tycker att det är mycket bra, säger Jonas Ransgård (M) som är kommunalråd i Göteborg.

– Det har ju varit ett tillhåll för ensamma ungdomar och nästan en arbetsförmedling för brottslighet. Det är ett attraktivt ställe när man behöver hjälp med något brottsligt.

Vill stänga 22

Jonas Ransgård tycker att byggnadsnämnden ska ändra i detaljplanen så att samfälligheten får ytterligare möjlighet att hålla stängt.

–Jag tycker att de borde få möjlighet att stänga redan vid klockan 22, säger han.

– Vi föreslår inte att kommunen ska bestämma det men att samfälligheten ska få möjlighet att göra det.

Inspirerande milljö

Men Ulrika Carlsson är tveksam.

– Det är en frågeställning som jag helst avböjer, säger hon.

– Vi vill vara en bra och välkomnande plats där alla vill vara. I den bästa av världar skulle vi ha en glad och inspirerande miljö dygnet runt med öppna restauranger och butiker, men där är vi inte idag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.