Foto: arkivbild TT

Notorisk nätbedragare åtalas

Uppdaterad
Publicerad

Han sålde telefoner, dataspel och datorer. Men köparna fick aldrig sina varor. Nu åtalas 35-åringen från Skaraborg för 20 fall av bedrägerier och bedrägligt beteende.

35-åringen har varit aktiv på allehanda köp- och säljsajter på nätet. Han har både annonserat själv och svarat på andras annonser.

Skickar inget

Tillvägagångssättet är detsamma. Han säger sig ha en vara, ber köparen om förskottsbetalning, men skickar sedan aldrig någon vara. På så sätt ska 35-åringen ha kommit över närmare 50.000 kronor.

När SVT Nyheter Väst tidigare i år genomförde granskningen ”Blocketbluffarna” fick vi flera tips om den nu åtalade 35-åringen. En tipsare skrev att han betalat pengar för några äldre tv-spel. När det dröjt ett tag och inget paket dykt upp hörde han av sig till 35-åringen som då erkände:

– Han bad om ursäkt, han hade fått svar av sin tjej att han inte ”fick” sälja grejerna, sen började ett helvete då jag fick fråga varje vecka om han kunde ge tillbaka mina pengar, hela tiden sa han att han mådde så dåligt och att han inte hade råd med mat till sina barn. Efter ett tag så gav jag upp och gick vidare utan polisanmälan för att jag tyckte synd om han, säger tipsaren i ett mejl.

Erkänner nästan allt

Nu åtalas dock mannen för sammanlagt 20 fall av bedrägerier och bedrägligt beteende.

Manner erkänner merparten av brotten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.