Nu kommer vårvärmen. Foto: Rebecca Stadener, Alfred Björklund

Nu kommer vårvärmen

Publicerad

För den som har väntat på att få vårkänslor kan helgen innebära en vändning.

– Det blir behagliga temperaturer främst under lördagen. Som lägst 10 grader, men under dagen kan det gå upp emot 15 och kanske med riktig tur även 18 grader, säger Nitzan Cohen som är meteorolog på SVT.

Huruvida det blir soligt eller ej vågar Nitzan Cohen inte säga med bestämdhet. Men oavsett så kommer det upplevas som en varm och skön helg.

– Mulet eller soligt. Jag tror att göteborgarna kommer tycka att helgen blir fin vädermässigt oavsett, säger han.

Vårvädret gör en tvärvändning

Jämfört med vårvädret tidigare i år skulle man kunna kalla detta för en tvärvändning. Detaljkartan lämnar dock inte den detaljrikedom så att hela helgens väder går att helt slå fast. Vill man besöka en uteservering är alltså lördag och inte söndag det hetaste tipset.

– På måndag kommer lite kyligare temperaturer tillbaka igen som det ser ut nu, säger Nitzan Cohen och fortsätter klicka sig vidare på kartorna och berättar att i Halland blir det faktiskt ännu lite varmare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.