En av nykomlingarna på Barnens zoo i år. Foto: Göteborgs stad

Nu öppnar Barnens zoo för säsongen

Publicerad

Ponnyridning, ankor, getter, lamm. På torsdag öppnar Barnens zoo i slottskogen för säsongen.

På Barnens zoo i Slottskogen kan barnen dagligen träffa och lära sig mer om lamm, getter, ankor och andra djur fram till början av september. Anna Schönström är djuransvarig på Slottskogen och berättar att det ofta är samma individer av djuren som återkommer till barnens zoo år efter år.

– En viss del är ju nya, som något lamm, men vi märker vilka djur som trivs att vara där och sen får ju personalen sina favoriter, säger hon.

Djuren väljer själva när de vill vara framme

Zoot drivs av Göteborgs stad och syftet med alla djur som hålls i Slottskogen är att informera besökarna om djur och natur. Flera gånger om dagen kommer djurskötarna på Barnens zoo berätta mer om djuren. För att se till att djuren inte far illa av de många besökarna är det alltid personal på plats.

– Sen har de sina små bakhäng, så djuren väljer själva när de vill vara ute bland folk, säger Anna Schönström. Djurskötarna håller koll hela tiden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer