Det nya Bröstcentrum ska underlätta vården för bröstcancersjuka genom att ha alla berörda avdelningar under samma tak. Foto: SVT

Nu öppnar nya Bröstcentrum på Sahlgrenska

Publicerad

Idag invigdes det nya Bröstcentrumet vid Sahlgrenska universitetssjukhuset.
Tanken är att slå ihop hela vårdkedjan för patienterna som drabbats av bröstcancer.

Varje år får 700 patienter diagnosen bröstcancer på sjukhuset och nu samlar man alla verksamheter som rör bröstcancervården för att underlätta behandlingen.

– Satsningen är viktig. Problemet är att patienten upplever att de faller mellan stolarna ibland och att det har tagit lång tid för att få vård. Kan vi föra ihop hela vårdkedjan är vår förhoppning att vi kan lyfta hela vården, säger Roger Olofsson Bagge, överläkare och föreståndare på Bröstcentrum.

– Man ska som patient inte uppleva att man slussas runt, utan att sjukvården kommer till patienten, menar Roger Olofsson Bagge.

Istället för att skickas runt mellan olika avdelningar ska patienten före, under och efter cancerbehandlingen få en samlad vård i centret.

Vet du hur processen går till när man får bröstcancer? Om inte – titta på klippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer