Nu ska den nya utropsrösten döpas

I våras kunde västsvenskarna rösta fram en ny utropsröst till Västtrafiks bussar, spårvagnar, tåg och båtar. Nu är det dags att ge den nya rösten ett namn – och du kan återigen vara med och bestämma.

17 000 personer var med i omröstningen i vilken röst som skulle bli Västtrafiks nya utropsröst. Kristian Lans, pressinformatör på Västtrafik hoppas att även intresset för att namnge rösten blir stort.

”Många tycker rösten är viktig”

– Att det tidigare fanns ett stort intresse för att påverka visar på att många tycker att det här är viktigt. Vi fick in flera positiva reaktioner kring omröstningen i våras och hoppas att det fortsätter nu, säger han.

LÄS MER: Här är Västtrafiks nya röst

Nu finns det alltså möjlighet för att lämna in förslag på vad den nya rösten ska heta. Tävlingen kommer att pågå till 24 september och en jury med personal från Västtrafik kommer att utse vinnaren.

Den nya rösten kommer att kunna höras i trafiken i slutet av 2017.

Varför ska rösten ha ett namn?

– Dels för att vi kan använda namnet i vår kommunikation med kunderna, men också internt när vi arbetar med rösten. Dessutom är det kul att kunna engagera kunderna i utvecklingen av kollektivtrafiken, säger Kristian Lans.

LÄS MER: Västtrafik får en ny röst – utan dialekt

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer