Foto: TT

Ny landningsbana för 250 miljoner

Uppdaterad
Publicerad

En miljonsatsning på landningsbanor och landningssystem är på gång i Såtenäs. Ett förslag till investeringen fanns med under torsdagens regeringssammanträde.

Det är Nya Lidköpings-Tidningen som rapporterar om den tänkta miljonsatsningen på landningsbanan vid Såtenäs flyggflottilj. Under torsdagens regeringssammanträde fanns frågan om ett medgivande om investering av Såtenäs garnision med på ärendelistan. Men beslutet har ännu inte blivit offentligt.

Det är fortifikationsverket som förvaltar och hyr ut landbanorna på Såtenäs. Totalt är tanken att det ska investeras 252 miljoner kronor i ombyggnaden. Enligt planen ska bygget påbörjas redan i år.

Dåligt skick

På Såtenäs ska rullbana 01-19 rustas upp. Men en av landningsbanorna på Såtenäs är i så dåligt skick att den inte längre är brukbar. Därför kommer det att byggas en helt ny, tvåfilig landningsbana. Det kommer även att byggas en nu flottiljväg och investeras i ett nytt instrumentellt landningssystem.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer