Björn Elfström, projektledare för E20 Väst. Foto: SVT

Här är den nya motorvägen på olycksdrabbade E20

Uppdaterad
Publicerad

En olycksdrabbad 15 kilometer lång sträcka på E20 mellan Alingsås och Vårgårda är klar inom kort, ett halvår tidigare än beräknat. Och vägen har byggts för att öka trafiksäkerheten och framkomligheten på platsen.

För två och ett halvt år sedan startade bygget och nu är vägsträckan Bälinge – Vårgårda på E20 klar för att öppnas torsdagen den tionde december.

Byggnationen har gått snabbare än beräknat och nu finns en 21,5 meter bred motorväg med mittremsa och vägräcke på plats plus flera planskilda korsningar.

– Det är en väg med mycket trafik och förhållandevis mycket tung trafik. Det i kombination med att det saknas mitträcke och att det finns många utfarter och korsningar i plan gör att det är en olycksdrabbad väg, säger Björn Elfström, projektledare E20 Väst/Mitt till SVT Nyheter Väst.

I klippet ovan berättar också Björn Elfström hur de har jobbat för att ta hänsyn till miljön runtomkring bygget.

Den 15 kilometer långa sträckan mellan Alingsås och Vårgårda tros bli färdig ett halvår tidigare än beräknat. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.