Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Emil Norberg, Daniel Norberg och Johanna Abrahamsson fick tre frågor om grundläggande Uddevalla-kunskap. Foto: SVT

Nya greppet ska sätta Uddevalla på kartan

Uppdaterad
Publicerad

En cirkusartist och två tv-personligheter. Under 2024 ska de representera Uddevalla kommun som dess första ambassadörer.

SVT Nyheter Väst undersöker hur väl rustade de är för uppdraget.

För första gången delades utmärkelsen ”officiell ambassadör för Uddevalla” ut. Mottagare är Youtube- och tv-profilerna bröderna Daniel och Emil Norberg – och cirkusartisten Johanna Abrahamsson.

– Vi ska göra allt vi kan för att lyfta Uddevalla i alla kanaler, säger Daniel Norberg.

Mottagarna har utsetts av en jury efter en digital nomineringsprocess. Tanken med priset är att det varje år ska utses en till två officiella ambassadörer för kommunen som under året ska verka för sammanhållning och en positiv bild av kommunen.

Uddevallas ambassadörer 2024

Daniel och Emil Norberg

”Med hundratusentals följare och miljontals visningar på Youtube har bröderna Norberg på ett underhållande sätt levererat humoristiska musikvideos och parodier. På senare år har Daniel och Emil gått mer och mer från att vara Youtube-stjärnor till tv-stjärnor.

Johanna Abrahamsson

”Johanna är en högtflygande och prisad cirkusartist som med brinnande entusiasm för cirkuskonsten vidare till kommande generationer. Hon var drivande i möjliggörandet av Cirkuskvarnen, som är en helt unik anläggning där barn och ungdomar kan utveckla och förverkliga sina (cirkus)drömmar.”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.