I ett inlägg på Instagram beskriver djurparken hur de har kämpat för att rädda livet på elefanten. Foto: Borås djurpark

Nyfödd elefant död på djurparken i Borås – övergavs av flocken

Uppdaterad
Publicerad

Inom loppet av två veckor föddes två elefantkalvar på Borås djurpark. Men den förstfödda försköts av flocken och efter tre dygn av intensivvård så dog kalven.

Det var fredagen den 26 mars som den afrikanska elefanten Panzi födde kalven, som togs emot väl av flocken. Men när ytterligare en kalv föddes på djurparken tidigare i veckan förändrades situationen. Den förstfödda kalven övergavs och trots att både veterinär och djurvårdare försökte rädda kalven så klarade den sig inte.

”Hennes kropp orkade inte mer och hon fick somna in. Vi är alla väldigt sorgsna men försöker samtidigt glädja oss åt att den nya kalven verkar pigg och alert. Han är ett värdefullt tillskott i arbetet med att stärka populationen och även uppmärksamma alla utmaningar elefanter står inför i det vilda.”, skriver djurparken i  ett inlägg på Instagram.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.