Johan Nyhus (S), kommunalråd i Göteborg. Foto: SVT

Nyhus: ”Jag är glad”

Uppdaterad
Publicerad

Kommunalrådet Johan Nyhus är nöjd över Mark- och miljödomstolens beslut att ge tillstånd till Västlänken.

– Jag tycker det är väldigt skönt, att stoppa detta har aldrig varit aktuellt för mig, säger han till SVT.

Johan Nyhus (S), kommunalråd med ansvar för trafikfrågor på Göteborg stad, har inte hunnit läsa domen i sin helhet när SVT Nyheter Väst når honom för en kommentar. Men han är påtagligt glad och lättad över Mark- och miljödomstolens beslut.

– Jag tycker det är väldigt skönt, att stoppa detta har aldrig varit aktuellt för mig. Det är så här vi ska bygga. Domstolen är en neutral part och det här domslutet är, så vitt jag kan se, väldigt positivt. Så jag är glad, säger han.

Västlänken

Johan Nyhus har arbetat med Västlänken sedan 2005 och har hela tiden försvarat projektet, trots ett massivt medborgerligt motstånd.

Sista hindret som undanröjs

Huvudförhandlingarna i målet hölls under oktober månad 2017 i Mark- och miljödomstolen, och har tagit mycket tid och arbete enligt domstolen. I domen slås bland annat fast att Trafikverket får de miljö- och vattentillstånd som krävs för att bygga Västlänken.

– Jag uppfattar att det finns ett antal hänsyn vi ska ta, och det har vi räknat med hela tiden, säger Johan Nyhus.

Ser du detta som det sista hindret som undanröjs?

– Jag antar att det här kommer överklagas. Men första rättsliga instansen är viktig. Det är klart det känns skönt. Jag har ju umgåtts med den här frågan ordentligt, så det är klart att det känns roligt, säger Johan Nyhus.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Västlänken

Mer i ämnet