”Det framstår lite grand i media som att vi är på fallrepet och så är det ju inte såklart”, säger Sernekes vd Ola Serneke. Foto: SVT

Nytt hopp för Karlatornet i Göteborg

Uppdaterad
Publicerad

Skyskrapeprojektet Karlatornet, som länge varit något av ett sorgebarn för byggföretaget Serneke, ser ut att fullföljas. VD Ola Serneke uppgav vid en studentmässa under tisdagen att man hittat en partner till bygget, som varit pausat sedan i våras.

Aktien har rusat sedan beskedet gavs, som mest 12,5 procent, och handelsstoppades sedan. Det var under arbetsmarknadsmässan VARM, arrangerad av V- och AE-sektionen på Chalmers, som Ola Serneke svarade på en fråga om det stoppade byggprojektet.

– Karlatornet, ja, det kommer vi att börja inom några veckor, få veckor, det har jag sagt vid vår kvartalsrapport också. Så där kommer ni snart se full rulle, vi är faktiskt igång och förbereder nu med betongarbetare och så vidare för en ordentlig uppstart.

”Det betyder att ni har hittat en partner?” löd följdfrågan.

– Ja, och det kommer pressmeddelas inom kort. Det kommer att bli ett väldigt trevligt tillskott till Göteborg.

Företagets kommunikationschef säger dock till Dagens Industri att han inte kan bekräfta nyheten.

– Vi kommer ju att skicka ut ett pressmeddelande så snart vi har ett avslut i affären, säger han till Dagens industri.

Förtydligande under kvällen

Senare under onsdagskvällen kom bolaget med ett förtydligande om Ola Sernekes besked:

”Som tidigare kommunicerats, senast i delårsrapport för kvartal tre 2020, pågår ett intensivt arbete med att slutföra en affär. Detta har resulterat i att diskussioner sedan en tid förs med en tilltänkt partner. Om dessa diskussioner resulterar i ett ingånget avtal kommer detta att kommuniceras i ett pressmeddelande”.

I början av november rapporterade SVT Nyheter Väst om läget för projektet Karlatornet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.