• Viktigt meddelande:

    Det brinner vid Musisjön i Mora kommun. Allmänheten uppmanas att hålla sig borta från brandområdet. Läs mer här

Foto: TT/SVT

Nytt projekt ska få hemmasittare till skolan

Uppdaterad
Publicerad

Från och med hösten inleds ett nytt projekt i Mariestads kommun, där målet är att de elever som inte vill gå till skolan ska få bättre förutsättningar.

Projektet är ett samarbete med Socialtjänsten där lärare, fritidspedagoger och socialpedagoger tillsammans ska utgöra ett så kallat ”närvaroteam”. Uppdraget är att stegvis få de elever som inte vill eller orka ta sig till skolan att till slut komma dit, och på så vis kunna slutföra sin skolgång. Detta kommer att ske genom riktade insatser mot de elever som behöver det.

Handlar om ett fåtal elever

– Det handlar om ganska få elever, men det är nog så viktigt för dem som det gäller, säger Anna-Karin Yséus, grundskolechef i Mariestads kommun.

Enligt Anna-Karin Yséus är projektet med närvaroteam en liten del i större arbete med att få fler elever att klara sig igenom skolgången.

Påbörjas i augusti

Under våren inleds en rekryteringsprocess där man ska hitta personal till projektet, som påbörjas först i augusti.

– Teamet ska arbeta med att överbrygga gränsen mellan hem och skola. Exakt hur det ska gå till varierar från fall till fall, och vi skräddarsyr efter elevens behov. Målet är att få barn och unga att lyckas med skolan, säger Anna-Karin Yséus.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Mariestad

Mer i ämnet