Odlarna kan få behålla sina kolonilotter

Uppdaterad
Publicerad

Socialdemokraterna i Fastighetsnämnden i Göteborg öppnar nu upp för att odlarna i kolonilottsområdet i Lärjeholm ska få fortsatt tillgång till odlingslotter. Som det nu är kommer de bli vräkta från sina odlingslotter till årskiftet.

Som SVT Väst tidigare rapporterat om hotas över 80 odlare vid Lärjeholms odlarförening av vräkning efter konflikt med Göteborgs kommun om tidigare nedskräpning på delar av området. Men en vånda över att de skötsamma odlarna nu drabbas i en form av kollektiv bestraffning har fått socialdemokraterna i Fastighetsnämnden att försöka mildra konsekvenserna av Fastighetskontorets beslut.

Så på nästa Fastighetsnämndsmöte den 26 november hoppas Ali Moeeni (S) gruppledare i Fastighetsnämnden att partierna ska kunna enas om nya riktlinjer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.