Pride, Polis Foto: TT

Ökad polisnärvaro på Borås Pride – uppgifter om att högerextremister tänker protestera

Publicerad

Polisen har höjt sin beredskap under Borås Pride efter uppgifter om att högerextremister tänker protestera under festivalen.

Sedan i torsdags pågår Borås Pride. Under festivalen i år så kommer flera poliser att synas då polisen valt att höja sin beredskap. Detta efter uppgifter om att högerextremister tänker protestera i samband med festivalen, det rapporterar P4 Sjuhärad.

Vidtagit åtgärder

I samband med detta har arrangörerna vidtagit en rad åtgärder.

– Vi är fullt medvetna om vad som kan hända och att det kan komma att bli aktioner. Men vi är också väldigt trygga i samarbetet med polisen som vi har, säger Tulay Orre som är programansvarig för festivalen till P4 Sjuhärad.

”Besökare kan känna sig trygga”

Daniel Karlsson som är projektledare för festivalen säger att de bara tycker det är positivt att fler poliser kommer att synas.

– Som arrangör har vi alltid ett stort säkerhetstänk och vill att alla ska känna sig trygga, säger Daniel Karlsson till SVT Nyheter Väst.

Han understryker att man kommer att köra på som vanligt och att besökare kan känna sig trygga under festivalen.

– Jag är inte rädd och det ska inte besökarna vara heller, säger han.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer