Oklara omständigheter kring mopedolycka i Lerum

Uppdaterad
Publicerad

En pojke dog under tisdagskvällen efter att ha trillat av en moped i Lerum. Då olyckan inträffade ska en polisbil ha varit väldigt nära mopeden – och poliserna ska till och med ha sett olyckan. Men det är oklart om olyckan föregicks av polisjakt.

Det var vid 17.30-tiden under tisdagen som ambulans larmades till en mindre väg i centrala Lerum. Där hade två personer, varav åtminstone en av dem ett barn, trillat av en moped. I nära anslutning till olycksplatsen fanns en polisbil.

– Patrullen får syn på mopeden, och mopeden får syn på patrullen, och därigenom så åker mopeden därifrån. I samband med det kör de av vägen, säger Johan Lundberg, lokalpolisområdeschef i Alingsås.

Var det någon polisjakt innan olyckan?

– Det finns inga uppgifter om att det ska ha varit något efterföljande.

Eftersom det var poliser i så nära anslutning till olyckan, görs det någon utredning om eventuella tjänstefel?

– Det görs alltid i samband med sådana här händelser, att vi tittar på vad som skett. Men det är inte klarlagt än, utan den här utredningen sammanställs nu.

Flera ambulanser skickades

Johan Lundberg berättar att poliserna påbörjade livräddning kort efter olyckan. Därefter kom flera ambulanser till platsen.

– Sex ambulanser skickades till platsen, samt en ambulanshelikopter som vände, säger Gunilla Jensen, teamledare vid SOS Alarm.

Båda personerna på mopeden fördes till sjukhus, där den ena sedermera avled av sina skador. Den andre personen ska vara skadad – men vid liv.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.