Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Det är oklart vad som händer med de 490 lägenheter (av totalt 594) som redan sålts. Flera av köparna har tidigare uttryckt stor irritation över förseningarna, och velat dra sig ur. Foto: SVT

Oklart läge för lägenhetsköpare

Uppdaterad
Publicerad

Det är oklart vad som händer med de 490 lägenheter (av totalt 594) som redan sålts på Karlatornet. Flera av köparna har tidigare uttryckt stor irritation över förseningarna, och velat dra sig ur.

Den senaste tidsplanen innebar att lägenheterna ska stå klara för inflyttning andra halvåret 2022 – men det är ett beslut taget innan dagens besked. Johan Live på Serneke kan i dag inte säga om eller på vilket sätt tiden för inflyttning kan komma att förändras.

– Det är för tidigt att svara på vad detta kan få för konsekvenser för köparna. Det avgörs av vad det här får för påverkan på tidsplanen som vi har angett, säger Sernekes kommunikationschef Johan Live till Nyheter Väst.

Bindande köpeavtal

Sernekes uppfattning har hittills varit att köparna inte kan dra sig ur lägenhetsaffärerna.

– Vår uppfattning är att avtalen är bindande. Men naturligtvis kan de inte vara bindande för tid och evighet. Det går inte att försena ett projekt hur mycket som helst, medger Johan Live och håller det inte för osannolikt att frågan slutligen kan bli avgjord i domstol.

– Så kan det bli. Men där är vi inte ännu. Vi vet inte ens om tidsplanen blir påverkad av detta. Vi har en tät kontakt med alla köpare och har informerat dem idag också, säger Johan Live.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer