Ambulanshelikopter transporterar bort de skadad personerna Foto: Ridder Karlsson/Dagsmedia.se

Olycka mellan tåg och bil i Lyrestad

Uppdaterad
Publicerad

En bil blev påkörd av ett tåg vid en järnvägskorsning i Lyrestad, norr om Mariestad. Senare under natten kom beskedet att föraren avlidit efter olyckan.

Olyckan inträffade strax före klockan 18.00 på tisdagen. Ambulans och ambulanshelikopter var på plats och förde en person till sjukhus.

– Skadeläget är allvarligt, säger Peter Adlersson, presstalesman vid Polisen.

Vid klockan 02.00 natten mot onsdagen kom beskedet att föraren, en man i 30-årsåldern, avlidit av sina skador, skriver Mariestads-Tidningen. Anhöriga är underrättade.

Direkt efter olyckan kunde räddningstjänsten inte svara på vad som var orsaken.

Korsade järnvägen

Järnvägen som är en mindre icke elektrifierad bana mellan Lyrestad och Mariestad var avstängd under en dryg timme under bärgningsarbetet. Det påverkade Kinnekulltågen mellan Mariestad och Hallsberg.

– Bilen korsade järnvägen och blev påkörd. Sedan släpades den med en sträcka, säger Tomas Lindström, inre befäl Räddningstjänsten Östra Skaraborg.

Vid 19.30-tiden kunde trafiken på vägen återupptas. Under kvällen bärgades även tåget.

– Tåget är bärgat och klart och vi öppnar för trafik i morgon bitti, säger Ulrika Karlsson Trafikverkets pressjour.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.