Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör varför marinbiologen Sebastian Strand är övertygad om att det är samma val som synts till i Hunnebostrand. Foto: Hjalmar Sporrong/Onewhale

Organisationen Onewhale om vitvalen i Hunnebostrand: ”Var absolut Hvaldimir”

Uppdaterad
Publicerad

Under söndagen syntes en vitval i Hunnebostrand på västkusten. Nu är organisationen Onewhale övertygade om att det är samma val som fått stor uppmärksamhet i Norge, och som kallas ”Hvaldimir”.

– Vi känner igen hans personlighet, men han har också ett par ärr på kroppen som är unika för honom, säger Sebastian Strand, marinbiolog One Whale.

Organisationen Onewhale har följt vitvalen ”Hvaldimir” sen han siktades i nordnorge för fyra år sedan. Namnet fick valen efter att flera personer dragit slutsatsen att han är en spionval då han hade ett fäste för en kamera, och organisationen kallar honom nu för ex-spion.

– De är väldigt smarta djur som kan göra saker människor inte kan, som att dyka väldigt djupt, säger Sebastian Strand, marinbiolog One Whale.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.