Hör kommunalrådet Axel Josefsons svar på kritiken i klippet. Foto: SVT/TT

Toppolitikern om Rannebergen centrum: ”Absolut ingen acceptabel miljö”

Uppdaterad
Publicerad

Det blev en ovanlig presskonferens för Göteborgs kommunalråd Axel Josefson (M) i Rannebergen under torsdagen. När politiker och tjänstemän ville ”fira” att området ramlat ut från polisens lista var det många kritiska röster som ville veta vad som egentligen gjorts.

Följ med kommunalrådet Axel Josefson i nedlagda Rannebergen centrum i klippet ovan.

Det var på torsdagen svårt för kommunalrådet Axel Josefson (M) att svara på exakt varför Rannebergen inte längre ansågs som ett utsatt område av polisen.

När han och andra tjänstemän höll presskonferens i den ideella fritidsgården Kooperativet Fjället i Rannebergen fick de många frågor av fritidsgårdspersonal och ungdomar, framför allt om det nedgångna centrumet som består av en stängd simhall, en pizzeria och ett bostadsbolag.

– Jag tycker ändå att vi måste landa in i polisens bedömning där man nu graderar ner det här området, säger Axel Josefson (M).

Simhall med krossat glas

SVT tog med kommunalrådet på en rundtur i centrumet och  den nedlagda simhallen, som delvis står med krossat glas.

Tror du man känner sig stolt över området?

– Jag har full förståelse för att det absolut inte är någon acceptabel miljö. Nu är förutsättningarna bättre när vi har en positiv utveckling i området, säger Axel Josefsson (M).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.