Lizette Jonjic, samproducent Zentropa Sweden är nöjd efter priset Foto: SVT

Boråsproducenten Lizettes glädje efter Oscarspriset: ”Ett stort erkännande”

Uppdaterad
Publicerad

Den fick priset för bästa internationella film natten mellan söndag och måndag. Glädjen var stor även för de västsvenskar som arbetat som statister och medarbetare då en ”En runda till ” spelades in för två år sedan.

– Det är otroligt kul, och ett stort erkännande för de som deltagit med filmen, säger Lizette Jonjic, samproducent Zentropa Sweden.

Det står visserligen en Oscar på köksbordet, men det är en kopia av plast, men den ger i varje fall ger lite känsla av hur ”En runda till” har blivit belönad. Lizette Jonjic från Borås har inte sovit mycket under natten då hon såg hela Oscarsgalan med sina kollegor. Men hon är glad och nöjd över att filmen tilldelats en Oscar. 

– Vi var några veckor under sommaren 2019 i Vänersborg och spelade in, säger Lizette Jonjic, samproducent Zentropa Sweden, för där fanns det passande miljöer.

Hyllar insatser

Filmen, regisserad av Thomas Vinterberg, har spelats in med stöd av Svenska Filminstitutet och Film i Väst. Den är ett samarbetsprojekt mellan Danmark, Sverige och Holland.

Hur många var det som var med från västsverige?

– Det var ganska många, vi hade ju även medarbetare från Sverige som var med under inspelningen i Danmark, säger Lizette Jonjic, samproducent Zentropa Sweden.

– Men allas insatser har varit jätteviktiga.

Se bilder ur filmen och Lizette Jonjic berätta om känslorna efter priset

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.