Ytterligare två personer åtalas med koppling till det stora beslaget på 1 200 kilo cannabis som gjordes 2020. Foto: Tullverket

Över 1 ton knark smugglades i marmorskivor – ytterligare två åtalas

Uppdaterad
Publicerad

I dag åtalas ytterligare två personer vid Göteborgs tingsrätt med koppling till det stora beslaget på 1 200 kilo cannabis som gjordes 2020. Det enskilt största beslaget Tullverket gjort. Det nu aktuella åtalet handlar om ytterligare ett halvt ton cannabis.

I november 2020 beslagtog Tullverket i Göteborg 1 200 kilo cannabis som gömts i falska marmorskivor i lasten på ett fartyg från Marocko. Nu växer härvan ytterligare.

– Med hjälp av information från krypterade brottschattar har vi kunnat nysta upp ytterligare en mycket omfattande narkotikasmuggling från början av 2020. Även i det här fallet misstänks narkotikan ha smugglats i marmorplattor, säger Bertil Weingarten, insatsledare vid Tullverkets kriminalenhet väst i ett pressmeddelande från Tullverket.

Utredningen visar att i början av 2020 importerades ytterligare två containrar med marmor från Marocko till Göteborg till samma mottagare som de som dömdes för 1 200 kilo cannabis.

Se i klippet nedan när Tullverket hackade fram cannabis efter beslaget 2020.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.