Polisstudenten Thomas Edman har studerat på skolan i två år och nu har det blivit dags att rulla ut polisbilen. Foto: SVT

Över 100 nya polisstudenter tar sin examen i Borås

Publicerad

På fredagen tog över 100 studenter sin polisexamen vid polistutbildningen i Borås. Det här är den första kullen som går ut sedan utbildningen startade för två år sedan. Och det innebär att det nu blivit dags för studenterna att rulla ut polisbilen.

– Det känns jättekul, säger Thomas Edman, polisstudent.

Sedan utbildningen startade vårterminen 2019 i Borås har intresset varit stort bland de sökande, enligt Lotta Dalheim Englund, akademichef vid polisutbildningen. Totalt finns det 576 platser vid Polisprogrammet i Borås, där hälften av studenterna studerar på campus, och hälften av studenterna studerar på distans.

– Under hösterminen kommer det ske en ökning och det kommer bli ytterligare 24 platser på distans och 24 platser på campus. Anledningen till ökningen är populariteten hos studenterna att söka Borås som studieort, säger hon.

Redo att testa kunskaperna

Polisstudenten Thomas Edman är en av de 133 studenter som är klar med utbildningen på skolan. Redan på måndag ska han testa sina kunskaper.

– Det känns roligt att komma ut och testa kunskaperna som vi fått skolan, säger Thomas Edman, polisstudent.

Hör en längre intervju med polisstudenten Thomas Edman.

Antagna vid polisutbildningen

Antagna

termin

 Antal

 Kvinnor

 Antal

 Män

HT20

45

99

VT20

38

103

HT19

52

93

VT19

45

105

   Totalt:180400

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.