Brand i villa i Skara. Foto: Christian Svensson

Övertänd villa i Skara nedbrunnen

Uppdaterad
Publicerad

En villa i Skara brann ned till grunden på fredagen. Det fanns inte någon spridningsrisk och inga personer skadades vid branden.

Klockan 12.43 kom larmet om en brand i en villa i Händene, norr om Skara. När räddningstjänsten kom till platsen kunde man konstatera att villan var helt övertänd.

– Det var en granne som upptäckte att det brann och slog larm. När vi anlände var det en fullt utvecklad brand och vi fick inrikta oss på att skydda garaget, en personbil och en husvagn. Det fanns också en viss risk för spridning till skogen, men den risken har vi avvärjt nu, sa  Peder Svensson, insatsledare Samhällsskydd Mellersta Skaraborg, till SVT Nyheter Väst vid 14-tiden.

Inga personer var kvar inne i villan och inga personer kom till skada vid branden.

Räddningstjänsten: Ingen risk att branden sprider sig

Det ligger inga andra hus i närheten av villan.

Strax efter klockan 15 började räddningstjänsten avveckla sig från platsen.

– Det är inte mycket kvar av villan och det brinner inte så mycket längre. Ett par man kommer vara kvar för bevakning några timmar till, säger Stefan Johansson, stabsbrandmästare  Samhällsskydd mellersta Skaraborg.

Det är oklart hur branden startade.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.