Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se de nya bilderna från explosionen på krogen Sejdeln Foto: Bilden från övervakningskameran

Övervakningsfilm visar explosionen på krogen Sejdeln i Göteborg

Uppdaterad
Publicerad

En man i en svart jacka går in i restaurangen – när han är på väg ut smäller det. Fönsterrutor krossas och krogen rökfylls.

– Vi försöker nu att få in tips från allmänheten som kan hjälpa oss att få reda på vem personen på filmen är och vi tror definitivt att det är gärningsmannen som syns, säger åklagaren Mats Ihlbom.

Det var i somras som en explosion inne på krogen Sejdeln i Göteborg inträffade. Den misstänkte gärningsmannen fångades på en övervakningsfilm.

Nu släpper polisen en video från en övervakningskamera och ber om hjälp.

– Vi känner i nuläget att vi inte kommer längre i utredningen så vi anser att vi behöver mycket hjälp av allmänheten för att komma vidare. Det finns risk att vi behöver lägga ner utredningen framöver om vi inte får in mer tips, säger åklagaren Mats Ihlbom.

Tidigare misstänkt släpptes

En man i 20-årsåldern greps tre dagar efter händelsen. Han misstänktes för grov allmänfarlig ödeläggelse men släpptes efter två veckor.

– Misstankarna mot honom har försvagats avsevärt så han är inte längre misstänkt för att vara mannen på bilden, säger åklagaren Mats Ihlbom.

Totalt var det tre restauranger i Göteborg som attackerades under två veckor i juli. Enligt åklagaren finns det ett samband mellan de tre händelserna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.