Pappan på plats i Göteborg: ”Han drömde om att bli läkare”

Uppdaterad
Publicerad

Åttaåriga Yuusuf dog i måndagens sprängdåd i Biskopsgården. I samma lägenhet fanns ett tiotal andra barn varav flera var Yuusufs syskon. SVT har träffat deras far som är här för att begrava sin son och hämta hem sin familj.

Abdiwahid är Yuusufs pappa och SVT träffar honom i Göteborg. Han anlände från England för ett par dagar sedan och familjen bor hos släktingar. Han beskriver känslan när han fick beskedet om att sonen dött.

– När du hör att ditt barn har dött så är det klart att du inte kan acceptera det i ditt hjärta. Du blir chockad, säger Abdiwahid.

Pojke dödad av handgranat

Semester i Sverige

Åttaårige Yuusuf var på semester i Sverige hos släktingar tillsammans med sin mamma och syskon. Han skadades så illa i måndagens explosion att han avled. I lägenheten i Biskopsgården befann sig ett tiotal barn varav sex var Yuusufs syskon.

– De mår inte bra. Var tionde minut frågar de efter Yuusuf. Speciellt de yngre som undrar när kommer han tillbaka.

Abdiwahid beskriver sin son som en person med stora ambitioner.

– Han var väldigt god. Ärlig och respektfull. Han gillade att läsa och hade drömmar om att bli läkare, säger Abdiwahid.

Mottagit hot

Polisen har ännu inte gripit någon misstänkt för attacken men arbetar fortfarande efter teorin att det kan vara en del i en gängkonflikt. En av de män som dömts till livstids fängelse för morden på Vår Krog och bar är skriven på adressen och hans familj har uppgett att de tidigare mottagit hot.

Visste du att det förekommit hot mot den aktuella lägenheten?

– Jag hade ingen aning eftersom att jag kom nyligen. Jag har inte följt med i media, men jag vet att det rapporterats om att vissa har haft problem.

– Jag förväntade mig inte att något sådant här kunde hända i Sverige, säger Abdiwahid.

Begravningen av Yuusuf planeras till nästa vecka.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Pojke dödad av handgranat

Mer i ämnet