Partille tidning får liv igen. Ny digital satsning. Foto: SVT

Efter konkursen: Nu återuppstår Partille tidning utan papper

Uppdaterad
Publicerad

Partille tidning får liv igen. Under tisdagen publicerar man sig för första gången sedan tidningen lades ned 2019. Det är Stampen media som väljer att satsa på lokaljournalistiken och återuppliva tidningen i digital form med en e-tidning.

Partille tidning var en gratis papperstidning som ägdes av ett Willliam Michelsen boktryckeri som gick i konkurs 2019. Stampen, som också äger Göteborgs-Posten, köpte konkursboet och la ner lokaltidningen men har nu bestämt sig för att återuppväcka den – dock utan papper.

– Vi är en helt digital tidning. Idag har läsaren en annan kravbild. Man vill veta direkt vad som händer, säger Jonas Rindefjell, chefredaktör.

En chansning

I början är det gratis, men det är tänkt att finansieras genom att folk prenumererar på en e-tidning som kommer ut tre gånger i veckan.

– Det är en chansning givetvis, men vi tror på vår produkt, säger Jonas Rindefjell, chefredaktör.

Kan spridas

Fyra reportrar har anställts och nystartens första digitala tidning innehåller artiklar om vilket dagis som är bäst i kommunen, parkeringsproblematiken kring Partille arena och en intervju med artisten A36. Artiklar som finns på sajt, i app och i den digitala tidningen.

– Flyger det här pilotprojektet i Partille så skulle det kunna spridas till fler kommuner som idag är underbevakade rent nyhetsmässigt, säger Jonas Rindefjell, chefredaktör.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.