Polis, räddningstjänst och ambulans på plats vid strandpromenaden i Uddevalla under lunchtid på lördagen. Foto: Robert Betzehag/Rescue Photo

Äldre kvinna död – hittades i vattnet i Uddevalla

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna hittades i vattnet vid strandpromenaden i Uddevalla vid lunchtid på lördagen. Polis, ambulanshelikopter och räddningstjänst var snabbt på plats och utförde hjärt- och lungräddning. Kvinnan fördes sedan i ambulans till sjukhus.

– Det var förbipasserande privatpersoner som upptäckte den här personen i vattnet och kontaktade SOS, säger Tony Karlsson som är inre befäl på Räddningstjänsten Mitt Bohuslän i Uddevalla.

Larmet om drunkningstillbudet, som inträffade vid Skeppsviken längs den populära strandpromenaden i Uddevalla, kom in vid 11.42 på lördagen. Räddningstjänsten fick upp kvinnan ur vattnet och efter en stunds hjärt- och lungräddning på plats fördes hon i ambulans till sjukhus.

Kvinnans liv gick dock inte att rädda och anhöriga underrättades under lördagskvällen. Hur kvinnan hamnat i vattnet är oklart.

– Vi utesluter att hon har utsatts för brott, säger Andreas Odén, vakthavande befäl vid polisens region Väst.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.