Person knivskuren i Mölndal – misstänkt mordförsök

Uppdaterad
Publicerad

En person misstänks ha blivit knivskuren vid Mölndal galleria under torsdagsmorgonen. En misstänkt gärningsperson kunde gripas efter en tids spaning i närområdet.

– Man ringer in från platsen och säger att någon blöder, säger Martina Saghamre vid polisen.

Det var vid 08-tiden under torsdagsmorgonen som polisen larmades till Mölndal galleria för en misstänkt knivskärning på platsen.

– Man ringer in från platsen och säger att någon blöder, säger Martina Saghamre, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

En person fördes till sjukhus, men skadeläget uppges i skrivande stund vara oklart.

– Personen har skador som påminner om att man har blivit knivskuren. Allt tyder på att det rör sig om en knivskärning, säger Martina Saghamre.

Greps efter spaning

Platsen vid Mölndal galleria spärrades av för teknisk undersökning. Efter spaning i närområdet kunde polisen hitta en person som nu är misstänkt för mordförsök.

– Polisen såg honom och fattade misstankar. Det var inte en, för polisen, okänd man. Och det är klart att det är dom vi kollar upp först. Poliserna har lokalkännedom och personkännedom, säger Ulla Brehm, presstalesperson vid polisen i region Väst.

Spärrat av bostad

Ulla Brehm berättar vidare att polisen gjort en husrannsakan i den misstänkte mannens bostad och att mycket nu tyder på att brottet ägt rum där. Polisen har därför spärrat av bostaden i väntan på teknisk undersökning.

Både den misstänkte och den drabbade är kända av polisen sedan tidigare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.