En person har knivskurits vid köpcentrumet Nordstan i Göteborg. Foto: Niklas Göransson

Person knivskuren vid Nordstan – allvarligt skadad

Uppdaterad
Publicerad

En person har blivit knivskuren i anslutning till köpcentret Nordstan. Den misstänkte gärningsmannen fortsatte sedan med att hota en spårvagnschaufför och jaga kunder med kniv inne i en butik i Nordstan innan han greps av polisen.

Vid halvåttatiden på måndagskvällen tillkallades polis och ambulans till Torggatan vid Nordstan.

– Vittnen har sett flera personer bråka. En av dem viftar med en kniv och en person faller ihop på marken, säger Tommy Nyman, polisens presstalesman.

Den knivskadade personen förs till sjukhus med ambulans och hans skador bedöms vara allvarliga.

Jagade folk med kniv

Den misstänkte lämnar platsen och hoppar på en spårvagn, där han hotar spårvagnsföraren med kniven. Föraren stannar vagnen och den misstänkte mannen hoppar av springer in i Nordstan och in på  Clas Ohlson.

– Inne i butiken så jagar han runt folk och hotar med kniven, säger Tommy Nyman.

Flera anmälningar om olaga hot upprättas.

Försök till mord

Polisen vet i nuläget inte vem den skadade mannen är eller om han kände den misstänkte, som är i 45-årsåldern.

– Vakten sa att någon utanför var skuren. Polis var redan där och drog pistol och något hände inne på Clas Ohlson, säger ett vittne till SVT Nyheter Väst.

Den misstänkte greps av polis i Nordstan och är nu misstänkt för försök till mord och olaga hot i flera fall.  För att ha hotat spårvagnsföraren är mannen misstänkt för hot mot tjänsteman.

– Som det ser ut nu så är det någon form av tjafs som har föregått det här, säger Tommy Nyman.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.