Person misshandlad vid butiksrån i Falköping

Uppdaterad
Publicerad

En butik i Falköping rånades av ett gäng och en man misshandlades när han försökte ingripa.

Det var under lördagseftermiddagen som ett antal personer stoppade på sig varor inne i butiken. En person ska ha försökt avstyra rånet men blivit slagen.

– Gänget ska ha stulit en massa varor och när en man försökte ingripa så fick han fick slag mot huvudet, säger Johan Josarp, vakthavande befäl i region Väst.

Fyra gärningsmän

Polis och ambulans kallades till platsen och det ska finnas flera vittnen till rånet. Händelsen utreds som rån och polisen söker efter fyra misstänkta gärningsmän.

– De är fyra personer i 20-25 års åldern. Det är män men åtminstone en tjej finns i gänget.

Gott utredningsläge

Gänget ska ha avvikit från platsen men polisen har förhört vittnen under eftermiddagen. Skadeläget är oklart för den skadade mannen som fördes till sjukhus med ambulans.

Under söndagsmorgonen fanns ingen gripen för rånet men enligt polisens presstalesperson, Stefan Gustafsson, är utredningsläget gott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.