Foto: Tomas Singer

Man skjuten i Göteborg – har förts till sjukhus

Uppdaterad
Publicerad

En man i 35-årsåldern fördes till sjukhus efter att ha blivit skjuten i Agnesberg i Göteborg på måndagskvällen.

Mannen kunde lämna sjukhuset redan samma kväll.

Vid sjutiden på måndagskvällen fick polisen larm om en skottlossning i området Agnesberg i nordöstra Göteborg och väl på plats påträffades en skadad man. Han var då vaken och talbar.

Enligt SVT:s fotograf på plats så har polisens tekniker gått in i ett garage i ett industriområde.

Till en början är omständigheterna kring händelsen oklara. Det finns ingen misstänkt och ingen klar bild om bakomliggande orsak kring varför personen blev skjuten, eller om det är gängrelaterat.

– Det är ganska spretigt där, så det går inte att säga något om det i nuläget, säger polisens presstalesperson Christer Fuxborg.

”Finns kameror där”

Fortfarande har ingen gripits för dådet, men polisen hoppas kunna använda sig av kameror i området för att bättre skapa sig en bild av händelseförloppet.

– Vi vet att det finns kameror där så vi ska se om det finns något där vi kan dra nytta av, säger Christer Fuxborg.

Lämnat sjukhuset

Mannen kunde lämna sjukhuset redan under måndagskvällen.

– Målsägaren som blir avförd med ambulans lämnar sjukhuset och åker med polisen för ett mer ingående förhör. Det tyder väl på att skadeläget inte är så allvarligt, säger Christer Fuxborg.

En helikopter var uppe på måndagskvällen och sökte av området.

– Den kan ju se avvikande bilar, mopeder eller flyktfordon.

Gärningspersonen eller -personerna ska ha flytt från platsen i någon form av fordon, det är dock fortfarande oklart vilken typ. Var skottlossningen ska ha skett vill polisen ännu inte gå ut med.

”Kollar flyktvägar”

Nu fortsätter arbetet med vittnesförhör och fortsatt analys av kamerabilderna från övervakningskameran.

– Man brukar ju inte bara åka random till ett ställe och panga på nån, utan man kollar flyktvägar och bekantar sig med området. Det är sådant vi kanske kan se på de här bilderna, säger Christer Fuxborg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.