Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör polisens Christer Fuxborg och Västtrafiks Emilie Backhede berätta om arbetet efter olyckan. Foto: SVT/TTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Polisen: Bil på fel sida vägen i frontalkrock med buss i Härryda

Uppdaterad
Publicerad

Polisen uppger idag att personbilen hade kommit över på fel sida vägen vid torsdagskvällens frontalkrock med en linjebuss. Utredningen försvåras av att förarna i båda fordonen avled i kollisonen.

Olyckan inträffade i Härryda vid halvsjutiden på torsdagskvällen när en linjebuss med ett tjugotal passagerare ombord kolliderade med en personbil. Det är oklart exakt vad som hänt, men enligt polisen hade personbilen kommit över på fel sida vägen.

– Vi hade ju ett kraftigt åskoväder som drog in över Västsverige igår, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesperson.

– Fanns det vattenansamlingar på vägen som gjorde att personbilen fick vattenplaning? Eller är det tekniskt fel på bilen, eller är det så att föraren har tappat herraväldet?

Tre personer till sjukhus

Polisen har inlett en förundersökning om vårdslöshet i trafik och vållande till annans död. Detta krävs för att  kunna utreda olyckan, bland annat genom att beslagta fordonen.

Tre personer fick föras till sjukhus med ambulans efter olyckan, men de klarade sig utan allvarligare skador.

– Det var lindriga skador på samtliga. Det handlar om smärta i rygg och nacke och sådana saker. Sedan  var det flera andra som hade ytliga skärskador som kunde behandlas på plats, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesperson.

Västtrafiks tjänsteperson i beredskap ser olyckan som väldigt tragisk och allvarlig.

– Våra tankar är med alla de som är inblandade och drabbade i det här, säger Emelie Backhede.

Starta klippet för att polisens presstalesperson och Västtrafiks tjänsteperson i beredskap berätta om olyckan och hur man jobbar vidare med att utreda den.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer