Under natten totalförtördes en pizzeria i Hässleholmen i Borås. Flertal personer kan ligga bakom. Foto: Joakim Eriksson

Pizzeria brann ner i Borås

Uppdaterad
Publicerad

Det har brunnit under natten mot fredagen i Hässleholmen i Borås. Enligt polisen ska det röra sig om ett mindre gäng som har anlagt branden. Bland annat har en pizzeria totalförtörts, och butiker och lokaler i anslutning till den har skadats av branden.

Vid 01-tiden larmades polisen till Hässle torg, då kringboende ska har hört glaskross och sett rökutveckling. Ett mindre gäng ska ha löpt amok på platsen och anlagt en brand i en pizzeria, vilket även gjorde att andra lokaler och butiker eldhärjades.

– Det var väldigt mycket folk när vi kom till platsen så vi kunde inte urskilja några gärningsmän då. Det var också varierande uppgifter i hur många personer som ska ha varit inblandade. Men de ska ha varit väldigt aggressiva och stökiga, säger Morten Gunneng, vakthavande befäl vid polisen.

Avspärrat under dagen

Det fanns ingen spridningsrisk till bostadshus i närheten. Polisen har i nuläget inte gripit någon misstänkt gärningsman eller gärningsmän för dådet. En förundersökning om mordbrand har inletts. Vid 05.30-tiden ska bränderna ha varit helt släckta och avspärrningarna kommer att vara kvar under fredagen.

– I nuläget har jag ingen prognos på när avspärrningarna kan hävas. Det ska göras undersökningar under dagen. Det är en pizzeria som är helt utbränd och det är skador på intilliggande lokaler. Det är en hel del material som ska bearbetas här under dagen, förhör ska hållas och det finns även filmmaterial från platsen som ska undersökas, säger Morten Gunneng.

Nationella bombskyddet på plats

Inledningsvis fanns uppgifter om att en handgranat kastats in i lokalerna. Nationella bombskyddet har under natten undersökt lokalerna och inget explosivt har påträffats. Inga personer har kommit till skada, skriver polisen på sin hemsida.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer