Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se lerduveskytten Rickard Levin Andersson jobba på verkstaden och träna på skjutbana i Ale kommun i klippet ovan. Foto: SVT

Plåtslagaren Rickard Levin Andersson från Skepplanda ska tävla i OS i Paris

Uppdaterad
Publicerad

Rickard Levin Andersson från Skepplanda ska tävla i sommarens olympiska spel i Paris. Idrottskarriären som lerduveskytt kombinerar han med arbete i en plåtslagarverkstad.

– Om jag inte tränar eller tävlar så är jag här på verkstaden, säger Rickard Levin Andersson, 32 år.

Skepplanda Skjutbana i Ale kommun är hemmaplan för Rickard Levin Andersson, 32. Här började hans resa för drygt 20 år sedan när han inspirerades till sporten av en grannpojke.

Nu tränar han flera gånger i veckan inför sitt första OS. Rickard tävlar i skyttegrenen olympisk trap och ska pricka de flygande målen, som kallas lerduvor, från fem olika stationer.

OS i Paris 2024

– Målsättningen är att gå så långt det bara går. Man åker dit för att tävla och att vinna, så är det, säger Rickard Levin Andersson.

Vill inte sluta jobba som plåtslagare

När han inte tränar eller tävlar är han på verkstaden i Älvängen. Rickard arbetar som plåtslagare och har kombinerat idrottskarriären med jobbet sedan 2010. Den enda skillnaden inför OS är att i år jobbar han inte ute på byggarbetsplatserna utan endast i verkstaden.

– Jag håller till här och skjutbanan ligger bara en liten stund härifrån, säger Rickard Levin Andersson.

Rickard är också tvåbarnspappa och berättar att familjen brukar följa med honom på de största tävlingarna. Även under OS i Paris ska Rickards sambo och barn heja på plats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Paris 2024

Mer i ämnet