Foto: Skara sommarland

Åttaårig pojke föll ur attraktion på Skara sommarland – har opererats

Uppdaterad
Publicerad

En åttaårig pojke skadades på Skara sommarland på tisdagen efter att ha fallit ur en attraktion i nöjesparken. Pojken fördes med ambulans till sjukhus och har under onsdagen opererat ett ben.

– Jag har pratat med pojkens föräldrar som är tacksamma att det inte hände något allvarligare, säger nöjesparkens vd Janne Nilsson till SVT Nyheter Väst.

Pojken föll ur attraktionen Rodeo på Skara sommarland under tisdagen, det var SKLT först med att rapportera.

– Säkerhet är det viktigaste vi har att jobba med, det är inte bra det som har hänt, men vi har processer och rutiner så att vi inte kommer hit igen, säger Janne Nilsson, Skara Sommarlands vd.

Pojke föll till marken

Olyckan skedde efter att en bygel lossnat och pojken föll och slog sig mot asfalten.

– Det vi gör just nu är att undersöka alla byglar så att det är full funktion på attraktionen. Bygeln har en mekanisk låsning och vi har också en mänsklig faktor med i det här spelet. Det tar tid att reda ut hur det kunde bli så här.

Vet ni hur detta kunde hända?

– Vi har en tes vi jobbar efter. Vi testar bygelns funktionalitet mekaniskt och talar med inblandad personal på plats.

Fördes från Skara sommarland med ambulans

Pojken ska ha fått ont i benet och fördes till sjukhus. Han ska nu har opererat sitt skadade ben, enligt nöjesparken.

– Han har opererats och fixerat knäskålen och fixat ett ledband. Han har fått gips runt knät, säger vd Janne Nilsson som berättar att han pratat med pojkens föräldrar.

– De är inte glada men tacksamma att inget allvarligare hände. De tycker att vi har varit seriösa i vårt mottagande och att vi tagit detta på stort allvar. Pappan hälsade också till personalen som körde attraktionen.

Är du orolig att den här händelsen kan skada Skara sommarland?

– Det är aldrig bra när det inträffar, men vi är inte oroliga att vi inte kan hitta en lösning. Vi stänger av attraktionen och öppnar inte förrän vi vet att den är säker.

– Jag är inte orolig för nöjesparkens rykte.

”Tillföra en mekanisk säkring”

Attraktionen är avstängd och nöjesparken har inlett en utredning med anledning av olyckan.

– Vi sitter i startgroparna för att förbättra säkerheten på attraktionen. Vi ska tillföra ytterligare en mekanisk säkring. Det är ganska enkelt och  kommer att säkerställa att något liknande inte händer igen, säger vd Janne Nilsson till SVT på onsdagseftermiddagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.