Foto: SVT

Ung man hoppade från övertänd villa

En villa började brinna i Dals Ed under lördagen. En ung man fick fly för sitt liv genom att hoppa från ett fönster.

Larmet om branden kom klockan 15.50 på lördagseftermiddagen när en granne ringde in och sa att det brann i fasaden. Enligt Räddningstjänsten är villan helt övertänd och ingen kan i nuläget gå in i byggnaden.

En ung man som befunnit sig i huset ska ha varit tvungen att hoppa ut genom ett fönster för att undkomma.

– Vi har fullt upp här nu. Det finns uppgifter om att en person kan vara kvar i huset, men det är helt övertänt så vi kan inte gå in med rökdykare och kontrollera det nu, säger Robert Lindahl vid Räddningstjänsten i Dals Ed.

Avförd med helikopter

Mannen som lyckats ta sig ut är avförd med ambulanshelikopter till sjukhus men skadeläget är än så länge oklart.

– Det vi vet är att en yngre man är avförd med ambulanshelikopter, med brännskador, säger Joakim Hansson, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

Det är oklart om någon är kvar i fastigheten enligt polisen, men de säger att flera personer är skrivna på adressen och enligt räddningstjänsten finns uppgifter som pekar mot att någon kan vara kvar i huset.

– Patrullen på plats håller just nu förhör med vittnen och försöker lokalisera övriga boende, säger Joakim Hansson.

Låter villan brinna ner

Byggnaden ska ligga avskilt så ingen spridningsrisk föreligger. Vid 18.30 meddelade polisen att de låter villan brinna ner, och att teknikerna först då kan se om det fanns personer i fastigheten. Fram tills att den tekniska undersökningen är avklarad kommer platsen att bevakas av väktare.

Polisen har inlett en förundersökning om grov mordbrand och man befarar att kvinnan som ska ha befunnit sig inne i huset har omkommit men det är inte bekräftat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer