Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
En pojke knivhöggs på en gymnasieskola i Uddevalla Foto: Robert Betzehag / Rescue Photo

Pojke huggen i magen på skola i Uddevalla

Uppdaterad
Publicerad

En pojke blev under fredagen huggen i magen med ett stickvapen på en gymnasieskola i Uddevalla. Strax efter händelsen greps en man i 20-årsåldern, som nu sitter anhållen misstänkt för mordförsök.

– Varför och hur, vilka omständigheterna är, tittar vi på, säger polisens presstalesperson Hans-Jörgen Ostler.

Det är oklart vad som ligger bakom dådet, som inträffade inne på skolan vid halv fyratiden på fredagseftermiddagen.

– Vi fick till oss ett larm om att en pojke blivit stickskadad i magen, när vi kom till skolan kunde vi gripa en person som misstänkt för att ha gjort detta. Gripandet gick lugnt till vad jag har hört, säger Ostler.

Elever på skolan

Enligt polisen är både den skadade pojken och den misstänkte gärningsmannen elever på skolan. Det är okänt hur svårt skadad pojken som attackerades är men det bedöms inte som livshotande.

Pojken ska snabbt ha blivit omhändertagen av skolsköterska som hållit tryck över skadan i väntan på ambulans. Enligt polisen var pojken vaken och talbar när han fördes till sjukhus.

Flera vittnen

Platsen är avspärrad för teknisk undersökning. Det finns flera vittnen till händelsen.

– Polisen på platsen samlar in vittnesuppgifter och tittar på anledningen till den här attacken. Man har gjort vissa fynd inom ramen för utredningen, vad behåller vi för oss själva i nuläget, säger Hans-Jörgen Ostler.

Vid 20-tiden på fredagen meddelade polisen att åklagare beslutat att anhålla den misstänkte gärningsmannen.

UPPDATERING

Utskriven på lördagen

På lördagen kunde pojken skrivas ut från sjukhuset.

– Han låg kvar för observation under natten och så fick han gå hem efter det, säger Maria Andersson, chefssjuksköterska och tjänsteman i beredskap vid NU-sjukvården.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.