Polisen undersöker platsen där 13-åringen knivhöggs till döds. Foto: SVT

Pojke knivhöggs i halsen på skola i Göteborg – en gripen

Uppdaterad
Publicerad

En pojke skadades allvarligt efter att ha knivhuggits i halsen utanför en skola i Göteborg. Polisen har gripit en pojke, som misstänks för mordförsök.

– Vi fick in samtal om att en pojke skulle ligga på marken knivskuren, sa Peter Adlersson vid polisen.

Det var vid 13.30-tiden på måndagen som polisen larmades till en parkeringsplats vid en skola i Kortedala. När polisen kom till platsen hittade de en skadad pojke som enligt polisen är ”under 15 år”.

– Han hade blivit knivskuren i halsen. Vi träffade flera vittnen som lämnade uppgifter om att det skulle vara en annan ung pojke som hade gjort detta, säger Peter Adlersson, presstalesperson vid polisen i region Väst.

Den skadade pojken har förts till sjukhus med allvarliga skador. Polisen spärrade av ett område utanför skolan för att göra tekniska undersökningar.

– Vi är på plats och förhör vittnen och andra som kan ha sett något, sade Peter Adlersson, kort efter händelsen.

Okänt motiv

Den skadade pojken tros vara elev på skolan där han blev knivskuren. Det är oklart om också gärningspersonen är elev på skolan, men enligt vittnesuppgifter ska denne också vara ung.

Lika ung som den knivskurne?

– Svårt att säga men ung, säger Adlersson.

Motivet bakom händelsen är ännu oklart. Polisen har inlett en förundersökning om försök till mord.

– Det är fruktansvärt tragiskt det här. Jag vet inte vad som ligger bakom. Att detta händer under skoltid, säger Peter Adlersson.

Ung pojke gripen i hemmet

Kvart över tre meddelade polisen att en pojke, också han under 15 år gammal, gripits misstänkt för mordförsök. Pojken ska ha gripits i sitt hem.

– Vi fick en hel del bra uppgifter i förhör på plats. Vi fick så pass mycket att vi kunde ringa in den här personen och gripa honom. Själva gripandet gick lugnt tillväga, säger Peter Adlersson.

Den misstänkte fördes till polisstationen, men med tanke på hans ålder måste socialtjänsten nu kopplas in, innan polisen förhör honom.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.