Polis beskjuten med fyrverkerier i Trollhättan

Uppdaterad
Publicerad

I samband med att polisen stoppade en bil inatt i Kronogården i Trollhättan samlades en större grupp människor som agerade hotfullt och började skjuta fyrverkerier mot polispatrullen.

– Det är andra kvällen i rad vi blir beskjutna med fyrverkerier här, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson i region Väst.

Strax efter midnatt på måndagen stoppade polisen en bil i Kronogården, och tre personer lyckades då lämna fordonet och springa ifrån polisen. Enligt polisen följde därpå en situation där det samlades en större grupp människor som agerade hotfullt och sköt fyrverkerier mot polisen.

– Att vi blir beskjutna med raketer händer tyvärr ganska ofta runt nyår, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson i region Väst.

Fler polispatruller larmades till platsen och situationen ska då ha lugnat ned sig. Det finns inga rapporter om personskador.

Den stoppade bilen visade sig vara stulen och togs i beslag tillsammans med en stulen moped. Två personer omhändertogs för ordningsstörning och ytterligare en avlägsnades från platsen.

Uppdatering 12.45: Polisen meddelar att de kommer att öka sin närvaro i området kring Kronogården efter att det två kvällar i rad skjutits fyrverkerier mot polispatruller, det rapporterar Ttela. Kommunpolisen ser inte någon särskilt motiv bakom raketattackerna.

– Vi ser ingen koppling till något agerande från vår sida, säger kommunpolisen Victor Prästbacka till tidningen.

”Mängder av larm från regionen”

Enligt Peter Adlersson inkom det under natten många larm med koppling till fyrverkerier i hela regionen.

– Folk är oroliga för att det ska börja brinna eller att någon ska komma till skada, säger han.

I år befarar man att fyrverkeriskadorna kommer öka på nytt:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.