Magasinet till en kulsprutepistol av modell MP5 kom bort. Foto: Johan Nilsson/TT

Polis glömde fullt magasin till kulsprutepistol på biltak

Uppdaterad
Publicerad

En polis inom polisområde Storgöteborg lade ett fullt magasin till en kulsprutepistol på taket till en polisbil. Sedan var magasinet spårlöst borta.

Polisen skulle under ett arbetspass tjänstgöra i en bil som var utrustad med ett så kallat förstärkningsvapen, i detta fall kulsprutepistolen MP5. Polisen har berättat att han var tvungen att rätta till remmen på vapnet och ville ha hjälp av en kollega och placerade då ett magasin påfyllt med ammunition på polisbilens tak.

Sedan är magasinet spårlöst borta.

Hundpatrull sökte magasinet

Förlusten av magasinet upptäcktes när nästa patrull skulle ta över efter polismannens arbetspass. Det inleddes då en sökning efter utrustningen, bland annat av en hundpatrull, men magasinet kunde inte hittas.

Nu varnas polismannen av personalansvarsnämnden vid Polismyndigheten för det inträffade, det framgår av ett beslut från nämnden.

Polisen får en varning

I beslutet om disciplinpåföljden skriver nämnden:

”Det står klart att du inte har haft tillräcklig kontroll över det aktuella magasinet med ammunition. Du har därmed av oaktsamhet åsidosatt vad som har ålegat dig i din anställning.”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.