Män med yxa och pistol jagades av polis

Uppdaterad
Publicerad

Polisen jagade på torsdagsförmiddagen två män utanför Strömstad. Enligt ett vittne hade de två personerna sprungit i området – beväpnade med yxa och pistol.

– Det är ett vittne som ser hur två män har vapen i handen. En har pistol och den andra har en yxa, säger Christer Fuxborg, talesperson vid polisen i region Väst.

Polisen har skickat hundpatruller och helikopter till platsen. Även insatsstyrkan från Göteborg kallades in. Varför männen burit vapen visste man dock inte vid 10.30-tiden.

– Vi vet inte om de här männen jagar varandra, är på väg till en brottsplats eller om de är på väg från en brottsplats, sa Fuxborg till SVT Nyheter Väst.

Spårar med hundar

Polisen manade människor i närheten till försiktighet, men ville inledningsvis inte själva inte berätta var någonstans i Strömstad insatsen pågick.

– Folk som bor i området vet vad som pågår och kommer se mycket polis. Men eftersom de här männen fortfarande är på fri fot så vet man inte om de känner sig trängda om allmänheten kommer närmare.

Senare meddelade polisen att insatsen pågått i samhället Skee, några kilometer utanför Strömstad. Männen tros dock inte vara kvar i området. Enligt vittnet ska en bil ha setts i närheten i samband med händelsen.

– Det kan vara så att de här männen är någon helt annanstans nu. Vi håller på och spårar med hundar just nu, säger Christer Fuxborg.

Senare på förmiddagen meddelade polisen att man kallat tillbaka insatsstyrkan, men att sökandet efter männen alltjämt pågick.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.