Arkivbild Foto: TT

Polis la ut spikmatta – fångade polisbil

Uppdaterad
Publicerad

Polisen försökte strax före klockan ett på nyårsnatten stoppa en oregistrerad Porsche cayenne vid Sävelund i utkanten av Alingsås. Till slut lyckades man, men då hade två polisbilar fått krockskador och en fastnat på en av polisens egna spikmattor.

På det hela taget var nyårnatten lugn i västsverige, men i Alingsås blev det desto mer drama när polisen försökte få stopp på en Porsche utan registreringsskyltar. Bilen vägrade stanna och polisen tog upp jakten.

Färden gick från ett industriområde, in i centrala Alingsås. Där körde den misstänkta bilen bland annat mot rött ljus. Porschen körde dessutom med strålkastarna avslagna.

Spikmatta fick stopp – på polisbil

Efter att jakten pågått i omkring tio minuter beslöt man från polisen att använda en spikmatta för att få stopp på bilen. Den rörde sig då söderut på E20, och tycks ha krockat med flera föremål under sin framfart. Vid Kastenshofsmotet stannade den jagade bilen framför polisens spikmatta och lyckades på något sätt undvika fällan. Däremot krockade den med ett eller två polisfordon när den än en gång lyckades smita.

Istället fastnade en av polisens egna fordon på spikmattan.

Efter att ha kört via diket och bitvis mot trafiken lyckades Porschen komma undan polisen och körde vidare på Slätthutsvägen.

Två greps efter tips från vittnen

Tjugo över ett på natten, en dryg halvtimme efter att jakten inleddes fick polisen in uppgifter om att en illa skadad Porsche cayenne parkerats bakom en ladugård på Slätthultsvägen. Två personer hade enligt vittnen setts lämna bilen. Polis kom snabbt till platsen, och en man kunde gripas i närområdet. Något senare kunde ytterligare en man gripas. Spår i, och vid, bilen kopplar enligt polisen de båda till bilen.

Senare under nyårsdagen släpptes dock en av männen, den andre mannen anhölls däremot och dessutom greps en tredje man, misstänkt för inblandning. Även han anhölls senare under dagen.

Poliser skadades lindrigt

Ett par poliser har fått uppsöka sjukhus för kontroll efter att de blivit påkörda, båda bedöms som lindrigt skadade.

– Det finns alltid risker med efterföljande och det här kunde gått riktigt illa, säger polisens presstalesman Stefan Gustafson.

En förundersökning gällande grov vårdslöshet i trafik samt försök till grov misshandel har upprättats.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer