Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
En man uppges ha kommit till Södra Älvsborgs Sjukhus med en kniv i benet. Foto: Joakim Eriksson/Agena Foto

Flera knivdåd i Borås under måndagskvällen

Uppdaterad
Publicerad

Inom loppet av några timmar larmades polisen till tre olika händelser i Borås under måndagskvällen som handlade om knivdåd eller knivhot.

Den första knivrelaterade händelsen kom vid sjutiden på kvällen när en man kom till Södra Älvsborgs sjukhus med stickskador i benet. Enligt uppgifter till polisen ska mannen ha haft en kniv i låret, men trots det har ingen kniv hittats av polisen. Mannen som är i trettioårsåldern är känd av polis sedan tidigare och tros nu ha utsatts för grov misshandel.

Sköt verkanseld i benet

Vid 19.30-tiden kom nästa händelse med en knivbeväpnad person. Polis larmades till en adress i Borås av ambulanspersonal som var där för att ta hand om en man som uppges ha varit drogpåverkad.

– När de kommer till platsen så möter de den här mannen som har kniv och är hotfull mot dem, så de tvingas dra sig undan och larmar polis, säger Hans-Jörgen Ostler, polisens presstalesperson.

Enligt polisen verkade mannen påverkad av något preparat och talade osammanhängande. Han ska ha hotat polispatrullen med kniv och en polisman sköt då verkanseld som träffade mannen i benet. Därefter påbörjade polispatrullen vård av mannen.

Psykosocialt omhändertagande

Under kvällen genomförs teknisk undersökning och förhör planeras att hållas med mannen.

– Sedan är det psykosocialt omhändertagande av personal som har varit med om detta och blivit utsatta för ett mordförsök samtidigt som man ska bedriva brottsutredning, säger Hans-Jörgen Ostler.

Mannen är misstänkt för försök till mord och försök till grov misshandel.

Hittades i trapphus på Norrby

Strax efter klockan nio på kvällen kom ett tredje knivrelaterat larm i Borås. En man i 20-årsåldern hittades allvarligt skadad på Norrby efter att polis kallats dit. Mannen hittades i ett trapphus och enligt polisens händelserapport var det ”mycket blod på platsen”. Han hade stickskador i en arm och ett ben och enligt uppgift till polisen hade han blivit knivhuggen.

Efter knivdåden har nu tre personer anhållits misstänkta för försök till mord på 20-åringen som hittades i ett trapphus.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.