En polisbil brann i Trollhättan natten till fredag. Foto: Norra Älvsborgs Räddningsförbund

Polisbil i brand i Trollhättan

Uppdaterad
Publicerad

En polisbil sattes i brand utanför polishuset i Trollhättan sent på natten.

– Det var en patrull som var inne på en station och hade parkerat bilen utanför. Sedan är det en eller flera okända gärningsmän som häller tändbar vätska på radiobilen och tänder eld på den, säger Joakim Hansson, vakthavande befäl vid polisregion Väst.

Inga personer har skadats i samband med händelsen. Platsen är avspärrad och bilen har tagits i beslag för teknisk undersökning.

– Bilen är ganska illa skadad utvändigt, men jag vet inte hur stora skador det blivit på insidan, säger polisens presstalesperson, Stefan Gustafsson.

Avspärrningar vid platsen hävdes strax efter klockan 12 och under eftermiddagen har det inte framkommit några nya uppgifter.

– Det är inget nytt i ärendet, tyvärr. Det finns fortfarande ingen misstänkt, säger polisens presstalesman Hans Lippens vid tretiden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.