Fredrik Malm, tf polisområdeschef i Skaraborg ser en ökning av grova brott Foto: Polisen

Polischefen: Detta är inget jag varit med om tidigare

Uppdaterad
Publicerad

Under några timmar i går, torsdag, rapporterades det om tre skjutningar på tre olika småorter i västsverige. Två av dessa skedde i Skaraborg där två personer skottskadades under loppet av några timmar.

Vid 14-tiden i Falköping sköts en man i 25-årsåldern, några timmar senare, vid 23-tiden skottskadades en 30-årig man i Essunga.

– Två skjutningar en och samma dag är inget jag har varit med om tidigare, säger Fredrik Malm, tf. polisområdeschef Skaraborg.

Förutom dessa båda händelser greps en 20-årig man under torsdags-eftermiddagen i Stenungsund, misstänkt för mordförsök, efter att han avlossat ett pistolskott mot en polis.

Utreds som två separat fall

Skadeläget för den skjutne mannen i Falköping är ännu oklart, mannen i Essunga fördes till sjukhus med en sårskada. Förundersökning om försök till mord är upprättade även i dessa i fall.

– Händelserna utreds som två separata fall, vi ser i dag inga kopplingar mellan fallen, säger Fredrik Malm, polisen i Skaraborg.

Efter att tidigare varit förskonade från denna typ av grova brott har det nu enligt Fredrik Malm de senaste 1 1/2-åren skjutits vid fyra tillfällen i Skaraborg.

– Vad vi kan se så rör dessa händelser konflikter mellan kriminella individer, typ narkotikaaffärer, vi ser inga kopplingar till kriminella nätverk.

Nedan ser du bilder från platsen där det sköts i Falköping:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.