Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Polisen i väst kommer nå över 5 000 medarbetare 2020 Foto: SVT

Rekordmånga poliser i väst – snart över 5 000

Uppdaterad
Publicerad

Förra året ökade antalet medarbetare på polisen i region väst med 260 medarbetare. I år väntas de för första gången ha 5 000 anställda.
– Vi har stora, men angenäma utmaningar framför oss, säger Klas Johansson, regionpolischef Väst.

Prognosen är att antalet medarbetare på polisen region väst kommer att fortsätta att öka i ungefär samma takt även i år. De räknar med 210 nyanställningar, vilket kommer ta dem från dagens 4 960 till 5 170 anställda.

– För att möta morgondagens samhälle behöver vi bli ännu fler polisanställda. För polisen är det lika viktigt att behålla de medarbetare vi har som att rekrytera nya, säger Klas Johansson, regionpolischef Väst.

Planer för år 2024

Ambitionen är att polismyndigheten i Sverige totalt ska öka sina anställda med en tredjedel, från dagens 30 000 till 40 000 – år 2024. Hur mycket det innebär för region väst är inte helt klart, men det kan handla om minst 1 000 personer till.

Hör mer om vilka utmaningar polisen möter i rekryteringsarbetet i klippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer