Arkivbild Foto: TT

P-vakter snart tillbaka i Boråsstadsdel

Uppdaterad
Publicerad

Parkeringsvakterna ska vara tillbaka på Norrby inom kort. Det menar polisen som i förra veckan träffade parkeringsbolaget för att diskutera saken.

– Parkeringsövervakningen kommer att återupptas inom kort. Exakt när det blir det vet jag inte men vi ska lösa det här, säger Anders Cronehag på Boråspolisen.

Det var efter att parkeringsvakter blivit hotade på Norrby vid flera tillfällen som Borås stads parkeringsbolag bestämde sig för att sluta patrullera stadsdelen. Beslutet togs då parkeringsbolaget upplevde att de inte längre kunde garantera personalens säkerhet.

Tillbaka inom kort

För att lösa situationen träffades parkeringsbolaget, Tekniska förvaltningen och polisen för ett möte i förra veckan. Polisen lovar nu att stötta parkeringsbolaget, men på vilket sätt man ska hjälpa till vill man inte säga.

– Jag går inte in på metoderna, men vi ska intensifiera och öka samarbetet med parkeringsbolaget så att de kan återgå till normal verksamhet så snart som möjligt, säger Anders Cronehag.

”Vi har inte lämnat Norrby”

Tidigare har VD:n för Borås kommuns parkerings AB, Lennart Johansson, uttryckt en oro för att området lämnas obevakat. Han menade att det finns en risk att felparkerade bilar kan komma att störa ambulans och räddningstjänst som måste ta sig fram, något som Anders Cronehag inte håller med om.

– Det finns ingen plats som är fredad så att säga och vi har definitivt inte lämnat Norrby. Än har jag inte hört något om bilar som varit i vägen för räddningstjänsten eller liknande. Vi har ett gott samarbete med dem så det ser jag inte som något problem, säger han.

Ni har samarbetat med parkeringsbolaget tidigare, varför har ni inte gjort något åt problemet innan det gick för långt?

– Självklart är det bättre att förebygga sådant här men nu när det har kommit upp till ytan så kommer vi att ta tag i det.

Förundersökningar pågår

Enligt polisen pågår det just nu ett antal förundersökningar gällande hot mot parkeringsvakter.

– Det är inte acceptabelt att hota någon som försöker att utföra ett arbete och därför håller vi på att utreda de händelserna, säger Anders Cronehag.

Fram tills att parkeringsvakterna kan återvända till  Norrby så kan polisen skriva parkeringsböter vid behov.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.