Starta klippet för att höra Andreas Salsborn, koordinator för människohandelsguppen i polisregion Väst, berätta om hur prostitution letat sig in i företags lägenhetshotell. Foto: SVT

Polisen: ”Företagens lägenhetshotell används till sexhandel”

Uppdaterad
Publicerad

Under pandemin har flera företag som äger lägenhetshotell sett en ökning av prostitution, där sexköpare och prostituerade endast använder rummen för sexköp.

– Vi har sett en arenaförflyttning från den mer traditionella hotellbranschen till lägenhetshotell, säger Andreas Salsborn, koordinator för människohandelsguppen i polisregion Väst.

Människohandelsgruppen i polisregion Väst höll härom vecka ett digitalt möte med koncerner som äger lägenhetshotell i regionen och i övriga landet för att utbilda personalen i hur man snabbt kan upptäcka prostitution.

Och det här är ett stort problem enligt polisens människohandelsgrupp.

– De har på olika sätt upptäckt prostitution, säger Andreas Salsborn.

”Stort problem”

Vanligtvis hyrs rummet ut till andra företagare men på grund av coronaviruset har företagen breddat sin kundkrets och öppnat upp för privatpesoner. Och det här har blivit ett problem enligt företagsägarna.

 – Det är ett stort problem för företagen och många av de lider med kvinnorna som är i en utsatt situation, tillägger Andreas Salsborn.

I klippet ovan kan du höra polisen Andreas Salsborn om hur lägenhetshotell bör arbeta för att förhindra prostitution.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.